Diary: April 2017

De eerste 3 maanden van 2017 stonden in het teken van herstel. Eind december heb ik een enkeloperatie moeten ondergaan.  Voor het volledig herstel stond 10-12 weken en daarmee heb ik de doelen voor maart bijgesteld. Geen Stevensloop in Nijmegen maar volle bak getraind om te kunnen knallen in april. De maand april was een maand vol hoogtepunten, mijn eerste doelen waarvoor ik getraind hebt zijn voltooid. Elke maand zal ik terugblik schrijven in de vorm van diary waarin ik de hoogtepunten van die maand zal benoemen en daarmee creëer ik voor mij zelf ook een mooi overzicht van wat ik maandelijks uitspook en kan ik mijzelf ook motiveren om door te gaan op mijn Road To Be Healthy.

Survival Run Zelhem

Zondag 2 april, een spannende dag. Mijn eerste survival run stond op de planning. Een collega tipte mij in december dat de survivalvereniging Jan in ‘t Touw in Zelhem een mooie run organiseert in het voorjaar. In februari en maart heb ik aantal keren meegetraind om wat meer ervaring op te doen met de survival run technieken. Apenhang, Swing Over, Catcrawl, Enteren, daarmee is mijn woordenschat verrijkt. Jan in ‘t Touw is een vereniging waarbij ik warm ben ontvangen. Een gezellige groep mensen die graag samen uitdagingen aan gaan en hard trainen.

Diary April: Before & After survivalrun Zelhem

Survival Run Zelhem : Schone voetjes vs. Vieze voetjes

Uiteindelijk heb ik 2 april de 5,5 km gelopen. Een survival run met een grote diversiteit aan hindernissen. Een zware klus en al niet alle hindernissen gingen even vlekkeloos. Een leuke bijkomstigheid was dat mijn één van buddy-maatjes voor het EK OCR in Biddinghuizen mij kwam supporteren op de mountainbike (Binnenkort meer info over deelname EK OCR). Dit was soms erg prettig, want ik had het zwaar. Op de laatste hindernis ben ik diep gegaan en na de finish knapte ik. Ik had het gehaald en hoe. Ik was kapot, even niet meer aanspreekbaar. Maar achteraf kijkend was het een top ervaring. Helemaal denkend aan het feit, dat één jaar geleden de rolstoel nog zeer regelmatig in gebruik was.

Diary April: Eindhindernis survialrun Zelhem

Survivalrun Zelhem: apenhang eindhindernis

Night Run Festival Nijmegen

Twee weken  na de survival run in Zelhem, op vrijdagavond 14 april stond mij een volgende uitdaging te wachten: The Night Run Festival in Nijmegen. 5 km hardlopen door de binnenstad van Nijmegen om 22.00 ‘s avonds langs bijzonder mooi uitgelichte gebouwen en monumenten. Samen met 1200 andere waaronder een aantal sportieve maatjes uit Gendt en omstreken zijn we van start gegaan. Voor mij het eerste hardloopevenement op asfalt na mijn enkeloperatie. Een mooie test om te zien wat ik kan.

Voor deze run had ik mijzelf geen finishtijd gesteld. Maar vooral onderweg genieten. Genieten van een mooi parcours met diverse steile hellingen en mooie afdalingen. Mooie verlichting en opzwepende muziek. Het lopen ging vanzelf. Een snelle start en daarna mijn eigen tempo mogen lopen. Op het laatste stuk had ik het zwaar, benen liepen vol. Maar door het op het juiste moment ingehaald te worden door bekende kon ik mijn eindsprint inzetten. Met als gevolg: een prachtige eindtijd van 30:12 .

Dit had ik niet verwacht nu al in de buurt van de magische grens van 30 minuten. Dat was even een kippenvel-momentje. En dan ook nog bedenkend op nieuwe niet ingelopen schoenen. Op advies van mijn sportpodoloog mocht ik absoluut geen kilometers meer maken op mijn oude Saucony’s. Gelukkig had ik een zelfde paar destijds gekocht en heb ik op nieuwe schoenen, een superprestatie mogen afleggen. The afterparty bij van Buren was ook zeer geslaagd. Ondanks knellende schoenen nog een zeer gezellige avond in de kroeg gehad.

Diary april - The Night Run Festival

The Night Run Festival – Nijmegen

Survival Run Lingezegen

Na survival run Zelhem wilde ik revanche. Deze run ging niet vanzelf en heeft mij emotioneel geraakt. Daarnaast ben ik volop in training voor mijn doel in juli op het EK OCR (Obstacle running). En daarvoor moet getraind worden. Wat is er dan mooier om 5 km van mijn huis mee te doen aan een survival run. Mooie training dacht ik, de  7 km was vol en de 5 km funrun was nog beschikbaar. Zondag 23 april was het dan zover, de dag begon mooi. Op mijn mountainbike naar wedstrijd terrein vertrokken, genietend van de natuur rondom de Linge. Maar 1 minpuntje, het was koud. muts op, wanten aan, sjaal om. Op wedstrijd terrein aangekomen nog aantal bekende tegen gekomen en hen bij de start aangemoedigd.

En dan eindelijk mocht ik ook van start, hindernis 1 ging soepel en daar komt hindernis 2. HELP dacht ik, water, koud, hoe ga ik dit doen, maar we did it!!! Tot aan mijn kin in het koude water en daarna doorgaan. Een mooi parcours was er uitgezet. Onderweg een extra hindernis van paar moederganzen met hun jongen. Oké daar moet je toch echt om heen. Een akkefietje met de kano’s op de Rijkerswoerdse plassen was wat minder. Maar wat had ik de flow te pakken, de hindernissen gingen super, erg veel water hindernissen, maar ook dat was geen probleem. Zelfs mijn eerste echte Swing over gemaakt. Ik had het gevoel net pas onderweg te zijn toen de finish al inzicht kwam. Een mooie eind hindernis, waarna ik in klein uurtje over de finish kwam.

Dit is een run om terug op te kijken met een glimlach! Revanche op Zelhem waarin het bikkelen was, heb ik van deze run ondanks mijn waterangst weten te overwinnen en met glimlach uitgelopen.

Diary april: Survival run Lingezegen - eindhindernis

Survival run Lingezegen – eindhindernis

Polderloop Gendt

Koningsdag, op facebook kwam ik het bericht tegen van de polderloop in Gendt. Het dorpje waar ik jaren heb gewoond en nu elke week nog hard aan het trainen ben om mijn lijf gezond te houden. De polderloop Gendt is een wedstrijd loop van 7,7 km door het poldergebied van Gendt. Mooie stukken over de dijk, door de polder, langs de steenfabriek met als finish de dorpsstraat. Ik had bedacht om te gaan hardlopen zelf, maar dacht zal ik gewoon is kijken of ik deze ronde kan volbrengen. Om 12.00 op mijn fiets naar Gendt vertrokken en mij ingeschreven.

Om 14.30 klonk het startschot, 54 deelnemers op weg voor een mooie tocht. De weersvoorspellingen waren slecht, maar ondanks de donkere wolken bij de start, was het droog en uiteindelijk brak het zonnetje zelfs door. Waardoor de vrijwilligers met natte sponzen bijzonder prettig waren. Op de dijk lopend richting finish realiseerde ik mij dat er mooie tijd in zou zitten. De laatste 700 m kreeg ik vleugels, de dijk af, langs de kroeg en rechtsaf de dorpsstraat in op weg naar de finish!! En ik zie de klok….. klopt dat wel 46 minuten, de laatste meters waren een mooie sprint met prachtige aanmoedigingen van het publiek. Met als resultaat 46:46, prachtige eindtijd voor 7,7 km. Wetende dat ik in november 44 minuten deed over de 7 km.

Na de finish komt de organisatie naar mij toe om mij te feliciteren. Ik zeg hoezo…. Nou u bent derde geworden van de vrouwen en u mag zo dadelijk uw medaille op het podium ontvangen. Een warm applaus van vele Gendtenaren heb ik mogen ontvangen, complimenten heb ik gekregen voor mijn prestatie. Vooral van mensen die mij nog kennen rollend door Gendt.

Polderloop Gendt - 3de plaats

                Polderloop Gendt – 3de plaats

Op naar mei

April is een maand waarin ik mij zelf weer thuis voel. Gesetteld in mijn nieuwe huisje in Bemmel, nieuw sportritme, rust in mijn hoofd en genoten van geweldige prestaties. Op naar mei, waarin ik weer verder ga op mijn Road To Be Healthy. Mooie uitdagingen in het verschiet heb, de Marikenloop in nijmegen, samen met mijn paardenvriendin en IJslander Bliki de Ride en Run in Hoekelum volbrengen en daarnaast fijn kunnen trainen en mogen genieten van het leven.