Hoe het allemaal begon….

Even een terugblik op de afgelopen twee jaar, wat is er veel gebeurd. In de zomer van 2015 is de knop om gegaan. Ik neem de controle over mijn leven weer in eigen hand. In één jaar ben ik bijna 30 kg afgevallen. Je zou denken, dan moet je toch lekker in je vel gaan zitten. Helaas fysiek ging het slechter dan ooit. Al jaren maakte ik gebruik van een rolstoel, ik had moeite met lopen en staan, maar ik kon mij uit de voeten maken waar nodig. Helaas, ik ging steeds verder achter uit en de rolstoel moest steeds vaker mee.

Tot het voorjaar van 2016, ik heb toen het heft in eigen hand genomen. Ik was er klaar mee, een jonge meid van bijna 25 die wil gaan leven. Ik ben op zoek gegaan naar de juiste weg om in te slaan. Door de hulp van fysiotherapie Wismans in Gendt kon ik de pijn beter handelen en door samen met Tjen Lamers van Lamers Sport en Lifestyle te gaan trainen ben ik gaan groeien, zowel mentaal als fysiek. Met als resultaat dat ik na 3 maanden een transitie heb gemaakt, rolstoelsporter tot obstacle runner. In september 2016 heb ik mijn eerste obstacle run mogen volbrengen en vele hardloopevenementen en obstacle & survival runs heb ik mogen lopen. En na ben ik klaar voor een niuwe uitdaging, de triatlon van Gendt.

 

Eindhindernis survialrun Zelhem

Survivalrun Zelhem: apenhang eindhindernis

2018, het jaar van een nieuwe uitdaging

2016 was het jaar van de controle terug krijgen, 2017 was het jaar van mentale en fysieke groei. En nu is het 2018, het jaar waarin ik een nieuwe uitdaging aan wil gaan. Van rolstoelsporter naar obstacle runner en nu op weg naar triatleet. Tijdens de 29ste triatlon in Gendt stond ik bij de finish en heb ik genoten van alle sportieve prestaties.

Op een gegeven moment bedacht ik mij het volgende “hoe mooi zou het zijn als ik in 2018 hier zou kunnen finishen, ik vier dan 2 jaar rolstoel onafhankelijkheid”. Ik vroeg mij af of dit mogelijk zou zijn. In de zomer ben ik meer gaan fietsen, vaker gaan hardlopen en af en toe wat baantjes gaan trekken. Daarnaast ben ik in gesprek gegaan met de mensen om mij heen, zoals personal trainer Tjen, fysiotherapie Wismans, sportmasseur Jordi Braam (zelf ook triatleet) en ik ben op consult gegaan bij een sportarts. Allen supporten ze mij om deze stap te gaan zetten en er de komende maanden hard voor aan de slag te gaan.

Volop in training

Na een gesprek met de triatloncommissie heb ik besloten er voor te gaan. Ik ben in november begonnen met af en toe te gaan zwemmen en vooral te werken aan verandering van mijn looppatroon. Daarnaast train ik 5 dagen in de week bij de sportlocatie van Lamers Sport en Lifestyle in Gendt. Op kerstavond heb ik tegen mijzelf gezegd, we gaan ervoor. Ik kan het, ik kom over de finish en blijf daarna heel. Ik wil op een gezonde manier naar de triatlon toe werken en uiteindelijk op een gezonde manier de finish bereiken.

Wat kun je verwachten….

Komende 4 maanden zal ik jullie dan ook graag meenemen op mijn weg naar de 30ste triatlon van Gendt. Jullie kunnen mijn weg volgen via mijn website, Facebook, Twitter en Instagram. Ik zal regelmatig foto’s en verhalen delen over de weg die ik nu ingeslagen ben.  Het zal mijn eerste triatlon worden, deze weg zal met vallen en op staan gaan. Maar ik ga ervoor. Ik hoop dat jullie mij willen volgen op deze weg en een steuntje in de rug kunnen zijn om het vol te houden. Hoe mooi zou het zijn dat ik 24 juni 2 jaar rolstoelonafhankelijkheid mag vieren en daarnaast vele mensen kan inspireren zijn of haar eigen Road To Be Healthy te volgen. Mijn verhaal laat zien hoe diep je ook gezonken bent, je kunt altijd weer boven komen. Het gaat met vallen en opstaan, maar als je wat wilt kun je het bereiken.