There are no Limits

Sporten is voor iedereen, het maakt niet wie je bent, wat je hebt en wat je wilt bereiken. Iedereen kan sporten ben ik van mening, al is het op je eigen manier. Op youtube zie je filmpjes voorbij komen van gewonde ex-mariniers, die toch in shape blijven en zichzelf uitdagen.  Of een ander voorbeeld is Zack Ruhl (sporter met geamputeerde benen) deze jongeman doet niet onder voor de sterkste mannen in de sportschool. Dit betekent niet dat iedereen zo gespierd moet worden, maar het zegt wel there are no limits. Op elk niveau kan iedereen sporten.

Sporten is voor iedereen

Zelf heb ik ook rolstoelbasketbal gespeeld, ondanks dat mijn benen de belasting niet meer aankonden kon ik toch blijven sporten met passie. Bij het rolstoelbasketbal heb ik Fernand leren kennen. Hij is één van de deelnemers  van het project “Samen voor Goud” vanuit NOC-NSF. Hierbij worden mensen met een beperking gekoppeld aan een paralympische sporter. Fernand is gekoppeld aan paralympisch basketballer Anton de Rooij. Binnen dit project proberen ze mensen weer aan het bewegen te krijgen en te stimuleren een sport te zoeken.

De keuze is gevallen op Crossfit, in samenwerking met CrossFit Culemborg is Fernand aan de slag gegaan. CrossFit is een manier van trainen waarin fitness, gewichtheffen, atletiek en gymnastiek samen komen. Er wordt getraind door middel van functionele bewegingen die op een gevarieerde manier en in hoge intensiteit worden uitgevoerd.

Het idee ontstond om aantal valide en mindervalide sporters bij elkaar te brengen en samen een leuke Adaptive Crossfit middag te hebben. Samen sporten, welke beperking je ook hebt, alles op je eigen kunnen. 20 November was het dan zover, de eerste adaptive crossfit dag was een feit.  Een sportieve middag waarin iedereen binnen zijn eigen grenzen heeft kunnen deelnemen aan deze Workouts of the Day (WOD’s) of je nu in rolstoel zit, slechtziend bent of niets mankeert. Het maakt niets uit, samen een team vormen en sporten dat is fantastisch.

Adaptive Crossfit Day

In de toekomst zullen er vaker Adaptive Crossfit dagen worden georganiseerd. En inmiddels is er bij diverse Crossfit boxen al mogelijk om te mee te doen met welke beperking dan ook. Het is mooi om te zien dat diverse trainers samen willen werken om sporten mogelijk te maken voor iedereen. Deze Adaptive Crossfit dag is mede mogelijk gemaakt door Crossfit Culemborg, Ferry van der Wal (Personal Trainer) en Fernand Verweij (Crossfitter). Alle deelnemers bedankt voor de sportieve en motiverende dag. Ik hoop dat vele mensen ondanks zijn of haar beperkingen de weg naar het sporten vinden.

Staand v.l.n.r.: Harm van Tongerlo, Marije Elshout, Ferry van de Wal, Jordy van den Broek, Marloes, Corinne Kruyf Zittend v.l.n.r.: Rianne de Jong, Anton de Rooij, Fernand Verweij, Carina de Rooij, Francis Lotterman niet op de foto: Mycha Kylian

Voor vragen of meer informatie, neem gerust contact op of laat een reactie achter. Ook als je denkt Adaptive Crossfit dat lijkt me wel wat, laat het mij dan weten. Ik zorg dan dat de juiste mensen contact met je opnemen.

Sporten is voor iedereen: There are no Limits!!!