My Road

My Road To Be Healthy

Met dit verhaal, mijn levensverhaal wil ik jullie de achtergrond geven achter The Road To Be Healthy. Daarnaast hoop ik dat er mensen zijn die door het lezen van mijn verhalen, een eigen weg kunnen inslaan op weg naar een gezonde toekomst.

Levensverhaal

“My Road To Be Healthy”

Jarenlang strijden , mentaal en fysiek. Van jongs af aan bestaat mijn leven uit flinke pieken en diepe dalen. Maar nu ben ik  inmiddels 25 jaar, en is de conclusie dat die brede schouders van mij deze last wel hebben kunnen dragen. Mentale en fysieke tegenslagen hebben mijn rugzak gevuld, maar hebben mij ook gemaakt tot wie ik nu ben, een ‘powervrouw’. Graag neem ik jullie mee op mijn “Road To Be Healthy”.

Mentale strijd

Een traumatische ervaring in mijn jonge jaren heeft er voor gezorgd dat de glinstering en twinkeling in de ogen van een mij als jong meisje waren verdwenen. De zoektocht naar deze glinstering en twinkeling is een lange weg geweest maar uiteindelijk wie wat wilt, bereikt wat en vindt zijn of haar innerlijke diamant weer terug. Een aantal dagen voor mijn vijfde verjaardag is mij iets overkomen wat mij in mijn diepste integriteit en intimiteit heeft aangetast. Iets wat een kind en zelfs een volwassene nooit zou mogen overkomen. De jaren die volgde waren niet gemakkelijk. Of deze traumatische ervaring niet genoeg was, volgde er nog jaren van pesterijen en geweld op school. Tijdens de pubertijd heb ik mentaal flink geworsteld en jaren lang aan mezelf gewerkt. Het schoolse leven was voor mij niet gemakkelijk. Met als dieptepunt dat ik het niet meer zag zitten. Ik had op dat moment een keuze, de strijd aan gaan of de strijd opgeven. En je raadt het al, ik heb de keuze gemaakt om de strijd aan te gaan. Ik heb geleerd mijzelf de spiegel voor te houden en de confrontatie met mij zelf aan te gaan, dit heeft mij onder andere gemaakt tot wie ik ben.

Fysieke problemen

Naast mijn mentale strubbelingen, of te wel uiteindelijk ‘The Road To Be Healthy’, heeft mijn fysieke gezondheid ook veel te verduren gehad. Diverse operaties, revalidatie trajecten  en ziekenhuis bezoeken heb ik tijdens mijn puberteit en studentenleven doorgemaakt. Met als conclusie: Leer er maar mee leven.

De weg naar een gezond lijf

Anderhalf jaar geleden was ik er klaar mee,  ik wilde een gezond leven. Mijn wens was een gezond gewicht en daarmee een gezond lijf. In augustus 2015 ben ik van start gegaan, een diëtiste (dietiste Noer, Maria Sahakian) gezocht die bij mij past en samen met haar ben ik dit traject aangegaan. In iets meer dan een jaar ben ik 25 kg afgevallen. Afgelopen voorjaar, na weer een periode van helse pijnen was ik daar ook klaar mee en heb ik de stap gezet naar fysiotherapie Wismans. Door met een frisse blik naar mijn klachten te kijken en daarmee een ander behandeltraject aan te gaan, merkte ik wezenlijk verschil. Dry Needling doet het echt voor mij. Bizar dat ik na jaren van  “pappen en nat houden” nu het gevoel te hebben dat dit echt helpt. Ik ben de medewerkers van deze praktijk eeuwig dankbaar.

Sportieve uitdaging

Minder pijn ervaren zorgde er voor dat ik weer in beweging wilde komen en te kijken of ik fysiek ook echt sterker kon worden en daarmee meer controle over mijn gezondheid te krijgen. Ik hoorde positieve verhalen over Tjen Lamers, personal trainer bij Lamers Sport & Lifestyle en ik dacht laat ik is een mailtje sturen met de vraag of er nog wat te behalen valt voor deze jonge dame met wat mankementen.

Half mei zijn Tjen en ik van start gegaan en zijn samen deze uitdaging aan gegaan. Het doel was en is dan ook een gezonder en sterker lijf. De eerste weken ging het stapje voor stapje, voorzichtigheid was het motto. Met intensieve samenwerking van de fysiotherapie en de trainingen van Tjen zijn we aan de slag gegaan. Op een gegeven moment komt dan daar het feit, doelen stellen, ergens naar toe werken. Als ik iets wil dan lukt mij dat ook, gelukkig weet Tjen bij mij op de juiste manier de rem in te trappen. Maar uiteindelijk waar een wil is, is een weg, maar dan wel op een gezonde manier.

En ja dan na een periode van trainen wil ik dan ook wel een fysieke uitdaging aan gaan. En daar kwam de Hoenderrun op mijn pad,  een obstacle/survivalrun in Hoenderloo, 6 km, kleinschalig evenement in september. Dat moet toch te doen zijn. En begin Juli kwam Tjen met het verlossende woord. Schrijf je maar in! Zo gezegd zo gedaan. De maanden daarop volgend hebben we intensief gewerkt aan kracht en uithoudingsvermogen en daarmee heb ik het plezier en de regie over mijn leven weer terug gekregen. 31 juli mocht ik zelfs mee doen met de Outdoor Training, 2,5 lang sporten in het bos. En jawel, deze dame heeft dat geflikt. Wie had dat gedacht! Tijdens de trainingen, hebben we plezier, goede en inspirerende gesprekken. Wat voor mij zeker een meerwaarde is aan dit traject.

En dan is het 17 september 2016, 4 maanden trainen en daar sta ik dan aan de start van mijn eerste obstacle/survival run. Voor deze vier maanden nog nooit hardgelopen en dan nu 6 km met obstakels liggen er op mijn pad. Deze run ging fantastische en ik heb mijzelf en vermoedelijke vele anderen verbaasd om binnen 80 minuten deze run te volbrengen en daarna snel te herstellen. Nu kwamen de fijne kneepjes van het vak “bosrennen” toch echt wel van pas. Inmiddels zijn we nog een paar maanden verder en heb ik zelfs de zevenheuvelennacht uitgelopen in jawel in 44 minuten. De samenwerking van fysiotherapie Wismans en Lamers Sport & lifestyle maakt dat ik fysiek sterken ben dan ooit. Samen kijken we dan ook hoe we dit kunnen behouden. Deze intensieve samenwerking heeft mij de regie over mijn lijf en daarmee mijn leven terug gegeven. Het is hard werken, vallen en op staan. Maar zie waar ik sta, als ik dit kan bereiken, dan kunnen meer mensen dit bereiken. Waar een wil is, is een weg. Gaat het niet linksom dan maar rechtsom, maar uiteindelijk volg je het pad wat voor jou goed voelt. Het is zoeken naar de juiste balans en dat zal ook de komende periode het thema van mijn leven zijn, in evenwicht blijven.

2016 is voor mij het jaar waarin ik de rolstoel vaarwel heb gezegd en weer lopend en zelfs rennend het leven door kan. Er ligt voor mij een nieuwe toekomst open, ik kan weer dromen waar gaan maken en wie weet wat er allemaal op mijn pad komt. Mijn levensmotto is dan ook nu: My Road To Be Healthy and Stay Healthy. Vooral dit laatste is nu belangrijk en daarvoor ben ik super blij met de begeleiding van de juiste mensen om mij heen. Door de keuzes die ik zelf heb gemaakt en de professionals en vrienden die ik om mij heen staan, maakt dat deze weg succesvol is. Wees niet bang om aan je zelf te sleutelen, fysiek en mentaal. Schakel de juiste mensen in die jou op je eigen pad kunnen helpen en stimuleren. Voor mij betekent dit dat de glinstering en twinkeling weer terug zijn in  mijn leven en mijn innerlijke diamant straalt weer!

Komende tijd zal ik nog diverse blogs schrijven over meer specifieke stappen die ik gezet heb op mijn “Road To Be Healthy”.

Als mensen naar aanleiding van dit verhaal nog vragen hebben.

Neem gerust contact op of plaats een reactie.