Mijn levensverhaal: The Road To Be Healthy

Jarenlang strijden , mentaal en fysiek. Van jongs af aan bestaat mijn leven uit flinke pieken en diepe dalen.  Maar nu ben ik  inmiddels 25 jaar,,is de conclusie dat die brede schouders van mij deze last wel hebben kunnen dragen. Mentale en fysieke tegenslagen hebben mijn rugzak gevuld, maar hebben mij ook gemaakt tot wie ik nu ben, een ‘powervrouw’. Graag neem ik jullie mee op mijn “Road To Be Healthy”.

Een traumatische ervaring in mijn jonge jaren heeft er voor gezorgd dat de glinstering en twinkeling in de ogen van een mij als jong meisje waren verdwenen. De zoektocht naar deze glinstering en twinkeling is een lange weg geweest maar uiteindelijk wie wat wilt, bereikt wat en vindt zijn of haar innerlijke diamant weer terug. Een aantal dagen voor mijn vijfde verjaardag is mij iets overkomen wat mij in mijn diepste integriteit en intimiteit heeft aangetast. Iets wat een kind en zelfs een volwassene nooit zou mogen overkomen.  Jaren van gepest worden en geweld volgde. Op een gegeven moment maakte ik de keuze, ik ga de strijd aan. Ik heb geleerd mijzelf de spiegel voor te houden en de confrontatie met mij zelf aan te gaan, dit heeft mij onder andere gemaakt tot wie ik ben. Naast mijn mentale strubbelingen, of te wel uiteindelijk ‘The Road To Be Healthy’, heeft mijn fysieke gezondheid ook veel te verduren gehad. Diverse operaties, revalidatie trajecten en ziekenhuis bezoeken heb ik tijdens mijn puberteit en studentenleven doorgemaakt. Met als conclusie: Leer er maar mee leven.

Ander half jaar geleden ben ik een traject ingestapt van afvallen, gezond worden en fysiek beter willen voelen. Allereerst in samenwerking met een diëtiste  (Diëtiste Noer, Maria Sahakian) in 1 jaar tijd 25 kg afvallen. Afgelopen voorjaar, na weer een periode van helse pijnen was ik daar ook klaar mee en heb ik de stap gezet naar fysiotherapie Wismans. Door met een frisse blik naar mijn klachten te kijken en daarmee een ander behandeltraject aan te gaan, merkte ik wezenlijk verschil. Dry Needling doet het echt voor mij. Bizar dat ik na jaren van “pappen en nat houden” nu het gevoel te hebben dat dit echt helpt.  Doordat ik mij fysiek beter ging voelen, wilde ik meer, en ben de sportieve uitdaging aangegaan samen met Tjen Lamers van Lamers Sport en Lifestyle.

Het doel was en is dan ook een gezonder en sterker lijf. De eerste weken ging het stapje voor stapje, voorzichtigheid was het motto. Met intensieve samenwerking van de fysiotherapie en de trainingen van Tjen zijn we aan de slag gegaan. Met als resultaat, nu een half jaar verder, fysiek zo sterk te zijn dat ik mee doe aan obstacle runs, hardloopwedstrijden en 4 á 5 dagen in de week sport. Sporten is mijn nieuwe medicijn, de pillen staan tegenwoordig in de kast.

 

De samenwerking van fysiotherapie Wismans en Lamers Sport & lifestyle maakt dat ik fysiek sterken ben dan ooit. Samen kijken we dan ook hoe we dit kunnen behouden. Deze intensieve samenwerking heeft mij de regie over mijn lijf en daarmee mijn leven terug gegeven. Het is hard werken, vallen en op staan. Maar zie waar ik sta, als ik dit kan bereiken, dan kunnen meer mensen dit bereiken. Waar een wil is, is een weg. Gaat het niet linksom dan maar rechtsom, maar uiteindelijk volg je het pad wat voor jou goed voelt. Het is zoeken naar de juiste balans en dat zal ook de komende periode het thema van mijn leven zijn, in evenwicht blijven.

 

2016 is voor mij het jaar waarin ik de rolstoel vaarwel heb gezegd en weer lopend en zelfs rennend door het leven kan. Er ligt voor mij een nieuwe toekomst open, ik kan weer dromen waar gaan maken en wie weet wat er allemaal op mijn pad komt. Mijn levensmotto is dan ook nu: My Road To Be Healthy and Stay Healthy. Vooral dit laatste is nu belangrijk en daarvoor ben ik super blij met de begeleiding van de juiste mensen om mij heen. Door de keuzes die ik zelf heb gemaakt en de professionals en vrienden die ik om mij heen staan, maakt dat deze weg succesvol is. Wees niet bang om aan je zelf te sleutelen, fysiek en mentaal. Schakel de juiste mensen in die jou op je eigen pad kunnen helpen en stimuleren. Voor mij betekent dit dat de glinstering en twinkeling weer terug zijn in mijn leven en mijn innerlijke diamant straalt weer!

 

Voor het uitgebreide verhaal lees mijn My Road To Be Healthy

Binnenkort volgen er meer blogs waarin ik dieper in ga op bepaalde stappen die ik genomen heb op mijn weg naar een gezond leven. Wordt vervolgd!

Als mensen naar aanleiding van dit verhaal nog vragen hebben.

Neem gerust contact op of plaats een reactie.