Een mooie herinnering, vandaag 1 jaar geleden had ik mijn eerste personal training. Een mooi moment om even terug te blikken op een prachtig jaar. Het jaar waarin ik weer in mijn kracht bent komen te staan en ik weer stralend door het leven kan gaan. Dit jaar is een onderdeel van mijn Road To Be Healthy, al vele jaren werk ik op diverse vlakken aan mijzelf, maar dit jaar was wel het jaar van de grote ommezwaai.

Het begin van mijn personal training avontuur

Begin mei 2016 ben ik het gesprek aan gegaan met Tjen Lamers van Lamers Sport en Lifestyle om te kijken wat er nog te behalen viel. Ik was gestopt met rolstoelbasketbal en wilde fysiek weer beter in mijn vel komen. De vraag was om fysiek meer in balans te komen, sterker te worden en daarmee de controle over mijn eigen lichaam terug te krijgen. Ik kan mij het eerste gesprek nog goed herinneren. Ik deed mijn verhaal en begon over de extreme fit workouts. Dat leek mij wel wat, maar dat werd mij toch flink afgeraden. Uiteindelijk hebben we besloten om voor 1-op-1 functionele training te gaan. Samen trainen en stap voor stap vooruit te gaan. In samenwerking met de fysiotherapeut is er een plan uitgestippeld en daarmee zijn we aan de slag gegaan.

Doelen stellen en hard werken

Al gauw had ik de smaak te pakken en zijn we twee keer in de week gaan trainen. Binnen, buiten, krachttraining, conditietraining alles werd gecombineerd. Uiteindelijk ben ik zelf het hardlopen gaan oppakken. Elke week voelde ik mij meer in mijn kracht te komen staan. Mentaal en fysiek zetten ik elke weer stappen vooruit. Maar op een gegeven moment wil je ergens voor gaan. En daarmee kwam de Hoenderrun als uitdaging om de hoek kijken. Een obstacle / survival run van 6 km in het bos van Hoenderloo. Hiervoor zijn we hard gaan werken en kwamen uiteindelijk zelfs de extreme fit workouts en gave bostrainingen in het vizier.

De uitdaging aan gaan

Uiteindelijk was het dan september en heb ik een geweldige ervaring gehad tijdens de hoenderrun. Gesteund door familie en vrienden ben ik van start gegaan en tijdens het parcours was het net of ik vleugels had. Ik heb intens genoten en super prestatie neer gezet. Dit smaakte naar meer en ik merkte dat het trainen voor specifieke doelen mij motiveert om het vol te houden. Meerdere dagen in de week trainen vraagt discipline en op deze manier maak ik het leuk voor mij zelf. Personal training helpt mij te motiveren, het is fijn om iemand naast je te hebben staan die je net dat stapje extra laat zetten.

Personal Training - Finish Hoenderrun 2016

Finish Hoenderrun 2016

Pas op de plaats maken

Uiteindelijk heb ik november de zevenheuvelennacht gelopen. Nooit gedacht dat ik 7 km zou kunnen hardlopen. In december ging het even mis, ik moest geopereerd worden en de weken ervoor merkte ik dat mijn lijf ging protesteren. Zou ik dan toch te veel van mijzelf vragen. Uiteindelijk ben ik toch nog van start gegaan op de derde kerstdagloop in Arnhem en daarna heb ik mij eraan overgegeven dat ik een aantal weken gedwongen rustig aan moest doen en daarmee ook de wijze les heb aangenomen beter naar mijn lichaam te luisteren. Daarna zijn we in het nieuwe jaar begonnen met rustig weer opbouwen, voor mij soms best frustrerend. Ik wil dan zo graag weer snel vooruit. De doelen voor maart 2017 uit mijn hoofd gezet en toe gewerkt naar april 2017 waarin ik mooie doelen heb gesteld en mooie resultaten heb mogen behalen.

Toekomst in het vizier

En nu is het mei 2017, inmiddels heb mijn ritme gevonden. Ik heb nog steeds personal training van mijn trainer Tjen Lamers maar daarnaast train ik nu ook veel zelf op de nieuwe locatie van Lamers Sport en Lifestyle. Daarnaast volg ik nog 1 a 2 keer per week extreme fit workouts waardoor ik nu op een juiste manier de balans weet te vinden in mijn drukke en sportieve leven.

1 jaar personal training avontuu

1 jaar personal training avontuur

Komende zondag ga ik van start op de Marikenloop in Nijmegen en hoop ik voor het eerst de 5 km onder de 30 minuten te gaan lopen. Daarnaast ben ik nu volop aan het trainen voor een fantastische mooie uitdaging. 2 Juli ga ik van start tijdens het EK Obstacle Running in Biddinghuizen. Op deze dag is er een mooi evenement gelanceerd, Open Course Charity Run wat draait om sporten met een beperking of chronische ziekte. Hieraan ga ik deelnemen om te laten zien dat ondanks welke beperking dan ook iedereen op zijn of haar manier mooie doelen kan behalen

Ik hoop dat deze lijn zich nog vele jaren mag voortzetten en dat ik nog mooie doelen mag gaan behalen. Op naar 2 jaar sportieve gezondheid!